Sizin için mutfaktayız...

Yemek yapmak sevginin bir ortaya çıkış şeklidir, bir tören gibidir. İster kendinizi, ister yemeğe eşlik edecekleri, isterseniz sadece hayatı sevin, sevgi olmadan ister sucuklu yumurta ister imam bayıldı pişirin birşeye benzemez...
Ama yemek sevilen insanlara ve seve seve yapılıyorsa - ki bu yapilan yemegi yuzde yuz etkiler- içine kattıklarınızdan bagımsız olarak pek bir lezzetli olur.

Hazırladığımız lezzetlerimiz ve günlük menülerimizi aşağıdaki web sitemizden de izleyebilirsiniz.

www.potikaremutfak.com


Görüşmek dileğiyle...

24 Aralık 2009 Perşembe

PÖTİKARELİ YILBAŞI SOFRASI

Yılbaşında da size zahmet olmasın... Biz isterseniz güzel dileklerimizi de içine katarak yeni yıl sofranızı donatırız. Ağzınıza layık yılbaşı menülerimiz;

1. MENÜ; 75 TL
4 kişilik hindi but tandır & kestaneli iç pilav
2. MENÜ; 120 TL
4 kişilik Hindi but tandır & kestaneli iç pilav
4'er kişilik 5 çeşit meze: Mercimek köfte, Amerikan salata, Z.yağlı yaprak sarma, Haydari, Barbunya Pilaki
MEZE MENÜ: 10 kişilik / 80 TL
Herbiri 1/2 kg - 8 çeşit meze
Barbunya Pilaki , Z. yağlı Yaprak Sarma, Şakşuka, Mercimek Köfte, Haydari, Humus, Amerikan Salatası, Potiliano (Körili Patlıcan Ezme)
KANEPELER: 10 kişilik , 5 çeşit / 50 TL
- Tonbalıklı
- Tulum peynir ve cherry domatesli
- Füme somonlu
- Jambonlu
- Tavuklu

7 Aralık 2009 Pazartesi

Sevgili Pötikare Misafirleri...

Aralık ayı "haftalık menümüzü" hazırladık... içine sevgimizi de katarak özenle hazırladığımız yemeklerimizi haftaiçi hergün sizlere ikram etmek için sabırsızlanıyoruz...

PAZARTESİ:
DOMATES ÇORBASI
SOYA SOSLU MANTARLI TAVUK
SALÇALI PİLAV + Garnitür
SALATA

SALI:
SAFRANLI MERCİMEK ÇORBA
SEBZEBURGER
BEZELYELİ PİLAV + Garnitür
SALATA

ÇARŞAMBA
SÜTLÜ YOĞURT ÇORBA
SEBZELİ KREP
OSMANLI PİLAVI + Garnitür
SALATA

PERŞEMBE
MISIR ÇORBASI
ÖZEL SOSLU ISPANAKLI FIRIN TAVUK
PİLAV + Garnitür
SALATA

CUMA
SEBZE ÇORBASI
SÜPRİZ RULO KÖFTE
PİLAV + Garnitür
SALATA

Üstelik günlük set menülerimiz cep yakmayan fiyatlarla, sadece 10 TL...
Afiyetler Olsun, Pötikareli Günler...

2 Aralık 2009 Çarşamba

Şirin Çileği Mevsimi

Karadenizlilerin değişiyle "Fukuku", Kastamonu'da "Mongele", Of'lulara göre "Hamucara", Didim'de "Kumarika", kimine göre "Kocayemiş"... Nam-ı değer; Dağ Çileği. Ya da bizim gibi büyük şehir çocukları için "Şirin Çileği"... Hani şu şirinlerin zırt pırt toplamaya gittikleri ve yolda muhakkak gargamel'e yakalandıkları şey:)

Şimdi tam da mevsimi. Hem de dalından toplamak, taze taze mideye göndermek için çok uzaklarda da aramaya hiç gerek yok. Burnumuzun dibinde; Çekmeköy ormanlarında keyifli bir yürüyüş yapıp, dağ çileği toplayabilirsiniz.
Bu haftasonu toplanıp, ormana yaban çileklerinden toplamaya gittik. Kırmızı kırmızı pamuk toplar mis gibi kokularıyla karşıladılar bizi ormanda.O kadar kırmızı,oyuncak gibiler ki. Küçüklüğümde hatırlıyorum kağıt külahta satılırdı, o kadar hassas ki naylon torbalarda filan taşınması mümkün değil. Çok narinler.İnanılmaz yumuşak, içi sarı, krema gibi.. dışı pütür pütür..insanın ağzında da zaten hüöp diye dağılıyorlar.


Reçeli muhteşem olur, pastası enfes. Ama biz önumuzdeki günlerde bolca toplayıp, tam ağzınıza layık "dağ çilekli tartı" yapalım diyoruz, tadına bakmaya bekleriz. Şimdiden çilek kokuları burnuma geliyor... :))





Bu arada; "Dağ çileği" tam bir vitamin deposu, özellikle de C vitamini.Bağışıklığı güçlendiren ve besin değeri yüksek bir meyve. Vücuttaki serbest radikallerin, dışarı atılmasına da yardımcı olup, damar tıkanmalarını önleyici bir özelliği de var...